С издигането на националното знаме, знамето на Община Сливен и

...
 С издигането на националното знаме, знамето на Община Сливен и
Коментари Харесай

Сливен отбеляза Димитровден с церемония на площад „Хаджи Димитър“

 С издигането на националното знаме, знамето на Община Сливен и знамето на Европейския съюз стартира формалната гала на площад „ Хаджи Димитър “ във връзка празника на града Димитровден.

Слово към жителите и гостите насочи кметът Стефан Радев.

„ Във всички сфери на публичния и икономически живот, нашите предшественици са дали значителен принос за България, прославяли са нашия град по целия свят. В името на нашите славни предшественици, с нашата богата и достолепна история и обичаи, с взор извърнат към поколението след нас, дано да работим старателно и сплотени за триумфа на нашия Сливен. Да работим за това той да се трансформира и да бъде съвременен град, проспериращ, град, в който нашите деца и внуци порастват свободни и щастливи, трансформират се в сполучливи младежи. Вярвам, че това зависи от нас и дружно можем да реализираме всичко. Да си пожелаем здраве, мирни дни, триумфи и Свети Димитър да ни закриля “, сподели кметът.

Кметът сервира венец пред паметника на Хаджи Димитър. Венци и цветя сервираха още националният представител Хатидже Георгиева, от името на депутатите Десислава Танева и Мария Белова, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, от името на полк. Вачев – пълководец на Центъра за подготовка на експерти, представители на институции, цивилен сдружения, политически партии, възпитаници и жители. Водосвет за здраве отслужи отец Евгени, а след церемонията се състоя концерт с присъединяване на детски и юношески фолклорни колективи от Сливен.

Събитието се провежда от Община Сливен и Център за подготовка на експерти – Сливен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР